čtvrtek 25. října 2012

Moc přítomného okamžiku ke stažení



Dobrý den,
posílám link, kde si můžete stáhnout knihu od  Eckharta Tolleho...Moc přítomného okamžiku.
V komentářích se vyskytují námitky proti zdarma sdílené elektronické formě. Něco na tom je, ale cítím to tak, že tu nejde o parazitování na cizí práci, nýbrž o dar vesmírného vědomí, se kterým by pan Tolle, a věřím, že i překladatel, souhlasili, a který se nemusíme bát přijmout. 

Tahle kniha už změnila život tolika lidem na celém světě, že v rámci vesmíru nevznikne žádný dluh, když pár Čechům bude takto dána možnost si ji přečíst, nebo aspoň nakouknout zdarma. Je to jedna z forem, jak vesmír pracuje na probuzení vědomí.

24 komentářů:

  1. Pokud nemáte povolení od autora a vydavatele, zveřejněním odkazu se podílíte na trestné činnosti. Neznalost zákona neomlouvá.

    Seznamte s autorskými právy a možnými dopady v trestním zákoníku za jejich porušení. Vyčíslitelná škoda nevzniká "v rámci celého vesmíru", ale konkrétním lidem a subjektům.
    Předpokládám že na trhu si nebere zadarmo dobré ovoce, které někdo jiný vypěstoval a rozvezl.

    Všimněte si (když už se zmiňujete), na stránkách Tolleho není ani jediná kniha zadarmo ke stažení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žalovníček žaloval, uvědomění se nedočkal ... ;)

      Vymazat
    2. žalovníček žaloval, uvědomění se nedočkal ... ;)

      Vymazat
  2. A ten někdo, kdo na trh to ovoce dovezl a jen dílem se podílel na distribuci jablka, ten nemá patent na jablko celé - dílem jablko roste samo ze své síly, na půdě, kterou si majitel oné půdy nepřinesl ve vačku z dělohy...dobře to měli vymyšlené židé...tam uznávali, že ne celý podíl z díla patří " majiteli ", ale že část z úrody patří nemajetným - těm, kterým se nepodařilo ukořistit část půdy země pro sebe a pouze pro svůj prospěch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Platit za práci druhých je normální a správné. Krást je nesprávné. Tvoje filozofie smrdí od hlavy.

      Vymazat
  3. Súhlasím s anonymom z 29.října. Neviem to takto trefne pomenovať a napísať, ale v podstate súhlasím a nejaké svetské zákony by som tu vobec nespomínal. Tie nám strpčujú život až až ... Úradníkov ani Ježiš nemusel.
    Myslím, že negatívne sa v tejto diskusii možu vyjadrovať iba dotknuté strany a nezdá sa mi, že by to mali potrebu odsudzovať. Veď predsa na súdenie tu máme dosť premudrelých hláv :-)
    Všetky doteraz prečítané knihy z podobnou tématikou som si iba kupoval, nepožičiaval, ale momentálne som kvoli výdavkom na živobytie svoje a mojho syna, ktorý je odomna 600km vzdialený, bez možnosti zaplatiť si čokoľvek nad rámec základných potrieb, preto mi možnosť stiahnuť si knihu prišla vhod a určite to nie je náhoda. Ja to beriem skor tak, že dnes pomožem ja niekomu a nečakám na revanš, ale rád príjmem pomoc zasa z druhej strany, ak sa ponúkne. V konečnom dosledku aj tak nezostane nič nezaplatené, teda zadarmo, pretože vesmír to nedovolí.

    OdpovědětVymazat
  4. A ešte jedna poznámka. Nechápem, čo na takýchto stránkach hľadajú moralisti ... Tých by som čakal niekde inde.
    Igor

    OdpovědětVymazat
  5. Kdo lže, ten krade. Ergo kdo nekrade, nelže.

    OdpovědětVymazat
  6. JA TO MÁM TAK, ŽE SE NA ELEKTRONICKOU PODOBU KUKNU, A KDYŽ MĚ KNIHA OSLOVÍ, STEJNĚ SI JI JDU KOUPIT. JSEM RÁDA, ŽE TATO MOŽNOST JE A NEVNÍMÁM TO JAKO PODVOD.

    OdpovědětVymazat
  7. Vážený pane, právě jsem vás nahlásil německému vydavateli knih Eckharta Tolleho, zastoupeného věhlasnou právní kanceláří, totéž info dostalo i české nakladatelství. Samozřejmě s náležitou dokumentací, kdyby jste měl tu chuť vše smazat! Těším se, až vám za toto pirátství napaří pěknou pokutu! Krást se nemá! Snad se pro příště poučíte a nebudete parazitovat na cizí práci!! Pavel Juřena, jurena.pavel@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ač nerada používám tato slova: ale musím řícct pane Juřena, že jste nepřejícný, egoistický člověk. Kdybych vás zařadila do říše zvířat.. prostě vůl

      Vymazat
    2. No hej, kokot z 1. března 2013 15:11.
      Uspokojil si svoje ego, alebo si len ostal za kokota?

      Vymazat
  8. Vážená anonymní, zlodějiny podporuje jen další zloděj!! Holt v čechistánu je krást normální, co nám po tom, jak se autor nad svým dílem nadřel!!! Proč by měl na tom vydělávat? Vaší logiku přirovnám ke kupě hnoje. PJ.

    OdpovědětVymazat
  9. Milý pane PJ,
    zdá se, že myšlenky, obsah, dosah knihy Moc přítomného okamžiku jde mimo vás.. prostě tvrdě "spíte". Moc vám přeju, aby přišla i k vám chvíle probuzení.
    Možná byste mohl zaměřit svou zlobu a pozornost do politické sféry, tam najdete spoustu zlodějů, A MŮŽETE HLÁSIT A HLÁSIT A HLÁSIT.. Krást se nemá říkáte ...Ano, ale je rozdíl krást a získat pro sebe hmotné statky anebo pomáhat nezištně druhým jakoukoliv formou. A to se na tomto blogu DĚJE !!
    Přeju vám ať v říši snů nemusíte zápasit s žádným volem z říše zvířat,
    dobrou noc a sluníčkové ráno taktéž přeji
    p.s.
    jo a jmenuji se Jitka a logika mi není úplně cizí :-!!))

    OdpovědětVymazat
  10. Vážená Jitko, snad ještě žijeme v právním státě, kde se dodržují zákony. Všechna díla, která člověk vytvoří a nedá je volně k dispozici jsou chráněna autorským právem. Nikdo, opakuji NIKDO si nesmí s autorsky chráněným dílem nakládat jak se mu zlíbí, jsou dána pravidla a musí se dodržovat. Bez toho by zde vládla anarchie. Tady ten člověk vyloženě poškozuje práva jiného ikdyž je zde na to několikrát upozorňován. Se svojí logikou spáčů a jakýchsi probuzených jděte prosím k šípku. ET svou knihu napsal, chce a chce za ni uměřený honorář! Nemyslíte si, že by byla kniha zdarma, kdyby se chtěl vzdát své autorské odměny? Právě tyto peníze mu dovolují přednášet po světě všem, kteří jsou ochotní naslouchat a tvořit další skvělé knihy. To ale vy se svým typicky čecháčkovsky omezeným myšlením asi nepochopíte! O zlobě z mé strany nelze ani uvažovat, spíše jen na upozornění na zlořád, který zde značně bují! NORMÁLNÍ JE NEKRÁST! Jestli si myslíte, že poskytnutí chráněného obsahu bez "zisku" není trestným činem, tak se šeredně mýlíte!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čirou náhodou jsem zabruslila k této diskuzi. Netajím se tím, že jsem scháněla knihu Ticho promlouvá v PDF. Moc přítomného okamžiku již vlastním, ale zajímám se také o jiné autory, tak je nákup knihy v současné době pro mě docela nákladný způsob, jak získat informace. Prožívám složité období a Eckahart Tolle a jiní filozofové, mě drží nad vodou. Knihu si nakonec stejně člověk koupí, protože touha po poznání ho nutí mít ji neustále po ruce. A kniha je kniha. Musím vám dát za pravdu ohledně peněz, které pomáhají filozofii šířit. Ale pokud to vezmu kolem a kolem, z čeho čerpá ET? Z Buddhistického učení. Kdybychom šli až do absurdit, mohl by někdo ET nařknout z ...příčí se mi to napsat, protože si tohoto pána nesmírně vážím. Je mým majákem na mé životní pouti.
      Chtěla bych vám poděkovat, pane Anonymní, že jste na mé tváři vykouzlil po ránu úsměv. Nazývat tento stát právním, kde se dodržují zákony, tak to je velmi úsměvné. Ale jinak: KRÁST SE NEMÁ!

      Vymazat
    2. člověče, nastudujte si autorský zákon. autor pouze uvádí odkaz, nedává dílo k dispozici. Užití audio vizuálních děl pro svoji vlastní potřebu i z neoriginálního nosiče je dle zákona zcela v požádku. Takže jediný, kdo se šeredně mýlí, jste Vy. Pěkný den.

      Vymazat
  11. ...to udání je opravdu směšné, je mi Vás líto, Veronika

    OdpovědětVymazat
  12. Souhlasím, skutečně směšné. Po Vašem udání se Vám spí lépe pane PJ? Přemýšlel jste vůbec nad významem toho co jste udělal? Kniha Moc přítomného okamžiku, kterou jste podle mého názoru nečetl, a pokud ano tak naprosto neuvědoměle, je volně ke stažení na vícero webech a autor zde pouze zveřejnil jeden odkaz. Díky tomu se kniha dostane k vice lidem, díky tomu možná dojdou k osvícení. O to, si myslím, jde panu Thollovi především a ne jen o ZISK. Vždyť už na první pohled se téma knihy se záměrem pouhého zisku jaksi "bije". Kdyby mu šlo především o zisk, tak podle mně, není pro něj problém si to na internetu pohlídat. Jsou hromady knih, které se na internetu stáhnout prostě nedají, protože si to jejich autoři či vydavatelé nepřejí. Ano krást se nemá, ale žalovat taky ne. A zvlášť ne na někoho, kdo měl s tímto zcela čistý záměr. Ať už je to jak chce, doufám, že kvůli Vašemu dětinskému žalování nevzniknou zbytečné problémy. Doporučovala bych Vám si knihu ještě jednou a lépe přečíst. Pak bych Vám doporučila knihu Čtyři dohody, ta by Vám taky snad pomohla otevřít oči. Hezký den všem :) K.V.

    OdpovědětVymazat
  13. koukám, že je tady jeden dloděj vedle druhého! Kdyby chtěl autor poskytnout dílo k volnému užití, udělá to! Sekat vám ruce za tuto zlodějinu bando zlodějská!

    OdpovědětVymazat
  14. Skláním se před velkorysostí a hlubokým uvědoměním Orgonetu o důležitosti odkazu E. Tolleho. peníze?krádež? Kdo se tímto TEĎ zabývá,vyráží až bolestivě dech............

    OdpovědětVymazat
  15. Pan Juřena by byl opravdu tím pravým do politiky,tam takové potřebujeme!!! Směju se kolik času strávil jen rozčilováním a odpovědmi na reakce lidí,sama knihu mám a nikdy by mě nebavilo ji číst elektronicky a myslím že každý koho osloví si ji koupí,takže to tu může sloužit i jako reklama knihy a navíc kniha není k sehnání takže přeju těm kdo si ji chtějí přečíst ať pomůže.Jana

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý den,
    náhodou jsem zde připlula a nestačím se divit..jak se někteří rozčilujete. Hlavně mi chybí poděkování autorovi tohoto blogu za překlad, který ma také svoje autorská práva.. Věnoval svůj čas a svou práci, abychom na tomto místě mohli ET sdílet. Já děkuji a považuji energie za vyvážené :-)
    Kniha leží vedle mne po ruce a koupim si i další. Studuji podrobně každou větu, čtu poněkolikáté a vždy nacházím nove souvislosti. Pracuji s lidmi a pomáhám léčit tělo i duši jógou. Dilo ET je antidepresivum příští generace... Takže kupujme stahujme, než na to přijdou farmaceutické společnosti :-)
    Srdečně zdraví Zdenka Jelínková
    jelinka@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Jak si to každej ospravedlňuje... chamtivost po osvícení? Kdo to kdy viděl? Tahle kniha vás určitě osvítí. Ono by vás ubylo, koupit si ji v obchodě... taky stahuju spoustu věcí z netu ale byl bych asi slušně narušenej, kdybych lhal sám sobě, že to autorovi nebude vadit. Myslím, že už z prostého principu je osvícení téhle planety otázka daleké budoucnosti. A pokud s tím nesouhlasíte, možná byste měli být tady a teď ;) hezký den

    OdpovědětVymazat