pátek 30. října 2009

Eckhart Tolle a jeho síla přítomného okamžiku - video

Význam učení Eckharta Tolle možná naznačí toto video z českými titulky, které je jeho úvodním slovem pro jeho nově zakládanou televizi.

9 komentářů:

  1. kdybyste raděj odevdal svou mysl Ježíši Kristu,udělal byste lépe,než tyto voloviny nebezpečné pro lidi posílal dál.Je m i vás líto upřímně,a všech,kteří na toto naletěli.Jste přímým nástrojem dábla,ale můžete se z toho vymanit jen v Jež,Kristu.Děláte práci dabla,pod rouškou hnutí New age.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pán "Agresivní"...:-))))))) co spojuje svou identitu s určitou skupinou - s dost kmenovým myšlením:-)) takový dinosaurus co chrlí kolem sebe zášť a prská....proč v tom necítím klid v této reakci, ačkoliv Ježíš mluví o pokoji, nikoliv o vymývání mozků... jak to mají apoštoláci rádi:-))))??
      Děkuji za vaši překladatelskou práci,neovládám angl. jazyk...Ježíš říká: Ne každý, kdo mi říká Pane, Pane, vejde do " království nebeského"..jako dítě jsem se domnívala, že se jedná o termin odkazující až na posmrtný život,pokud mne tedy později neodradil svou anachroničností...ale když mě šlo do tuhého,kdy už jsem nabyla vrcholného pocitu nešťastnosti, kdy už došly myšlenkám "rozumné" argumenty, že děti v Africe to mají těžší...byla jsem jakoby přibita na TEĎ A TADY..jako Ježíš na kříži...a falešné ego bylo mrtvé( to co jsem si myslela že jsem Já)...a byla tu nová zjitřená SEBEZKUŠENOST,prosta iluzí.... zkutečnost..TED´...ALE POSTUPNĚ JSEM DÍKY ZABŘEDNUTÍ DO RŮZNÝCH NÁBOŽENSKÝCH OSVĚTOVÝCH LITERATUR - převážně evangelikálního charakteru - ztratila tento kontakt s věčnou přítomností,a dostavil se strach...TAK JSEM MOC VDĚČNÁ, ZA OBJEVENÍ TOHOTO AUTORA,I JEHO PŘEKLADŮ-těchto stránek, kde se mohu bohatě občerstvit z "vody živé" jak říkal Ježíš...člověk už nebude žíznit...Děkuji

      Vymazat
  2. Tato reakce je na komentář přede mnou.Kdyby ta osoba,co jej psala věděla,o čem mluví a čemu věří-tedy Ježíši Kristu,zajisté by věděla,že i Ježíš toto učení učil-jenom namátkou říkal:Boží království je ve Vás.Nebo bděte,aby Vaše lampy hořely,nebo chceli se někdo modlit,nechť vejde do komůrky srdce svého,nebo Já a Otec jedno jsme,a další a další.Je vidět,že ani neví,v co věří.Ale to je mínus většiny křesťanů,že neví,čemu to vlastně věří....

    OdpovědětVymazat
  3. Dakujem za vasu pracu, za tieto informacie, je to velmi uzitocne (napr. pre mna, ktory som sa ucil rustinu a do anglictiny sa mi uz nechcelo - ved naco, este par rokov a komunikujeme normalne bez slov ... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky je mi upřímně líto pistale prvního příspěvku. ve svém svatém obluzení nabyl dojmu, že jde cestou k Bohu, když s fanatismem podobným islámským sebevrahům obviňuje pravé hledající, že pracují pro ďábla.

    Kéž si takoví krátkozratci nechají svou frustraci jednou provždy pro sebe, a hledí si pilně své cesty, když už si myslí že je jediná správná.
    Fanatiků - křesťanských, židovských, musluimských i jiných nosí takhle planeta i tak dost (a dílo Boží jimi trpí nesmírně).

    Hledání Boha bylo, je a bude o SOUKROMÉ CESTĚ JEDINCE - a kdo verbuje ostatní k církvi či sektě, místo aby pilně praktikoval svou víru, ten se Bohu nikdy nepřiblíží.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tento blog, který mi pomáhá na mé cestě k udržení života v přítomné okamžiku. Je to cesta nádherná a klikatá na jejímž konci je to, co jsem už poznal - klid a zároveň pulsující život. DĚKUJI

    OdpovědětVymazat
  6. Teprve teď jsem si všimla prvého komentáře k tomuto článěčku a ztotožňuji se s názorem předcházejícího pisatele. Je mi líto lidí, kteří uvízli v síti institucí a organizací a nepoznali svobodu svého vlastního ducha. Je to nepopsatelný zážitek. Vím dobře, o čem tu píši. Sama jsem prošla od útlého dětství ortodoxní katolickou výchovou. Nakonec mne uvrhla do depresí, cestou přes těžkou nemoc, s definicí alopatické medicíny -nevyléčitelná. Trvalo mi postupně mnoho let,než jsem zjistila, že si tvořím svým myšlením a postojem svůj život a vymanila se tak z představ o "nutnosti" utrpení na cestě k Bytí, Bohu, Jednotě, Lásce..Můžu říct, že mi to totálně obrátilo život a přes všechno, co se děje kolem a jak se mnozí děsí jakési apokalypsy,se cítím šťastná, v míru, spokojená a potkávám podobně naladěné lidi. Všichni víme, že není každý den posvícení, ale přijímám i tyhle dny a cítím se zdravá :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Co se dá k tomu prvnímu komentáři říct...snad jen-ach jo..lidská hloupost,tedy nevědomost,řečeno slušněji,raší vždy a všude. No,ještě že jsou takoví jako E.Tolle,je to jako nebe a dudy.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten první příspěvek přesně vystihuje jedno z videí co jsem viděl s E. Tollem. Písmo je jako prst co někam ukazuje. Bohužel někdo ze své malosti uctívá ten prst, ne to kam ukazuje. Nemůže se číst slovo po slově a brát to jako modlu, takto si totiž můžete odůvodnit jakékoliv počínání a napáchat spoustu bolestí a křivd ve jménu "písma svatého"(upalování čarodějnic, apd.).
    Jinak děkuji za stránky. Hodně vnich čerpám. Ještě jednou děkuji.

    OdpovědětVymazat